Woningbouw Hof van Leijh, Schipholweg

Fotograaf: Chris Hoefsmit

In dit plan wordt de overgang tussen twee verschillende schalen en sferen gemaakt. De stadse allure van één van Haarlems mooiste invalswegen versus het intieme, dorpse karakter aan de noordzijde, in de luwte van de hoogbouw. Het entreegebouw herbergt een grote verscheidenheid aan appartementen, waarvan ongeveer de helft is bestemd voor mensen met een zorgindicatie en een aantal voor verstandelijk beperkten. Baksteenarchitectuur is van alle tijden, goede bakstenen verouderen mooi. De gevels zijn geïnspireerd op de baksteenarchitectuur van het Hof van Egmond: speciale verbanden, rondingen, ribbels en versieringen verrijken de gevels. Dit levert eigentijdse baksteengevels op met veel variatie.

Opdrachtgever: Elan Wonen
Architect: FARO

Breng je stem uit voor de Lieven de Key Publieksprijs 2023