Bedrijfsgebouw ABI, Minckelersweg

Fotograaf: Chris Hoefsmit

Laten zien wat je doet! Het gebouw kenmerkt zich door de ruwe high tech uitstraling waarbij het concept bestaat uit een ongepolijst blok metaal waar uitsneden in worden gemaakt. Door de aantasting van de buitenzijde wordt een gevel gecreëerd met een ruwe uitstraling. Hierdoor vormt zich de huid van het gebouw en een geraffineerd samenspel tussen ongepolijst en glad oppervlak. De architectuur sluit aan bij het fabricageproces van de producten van ABI. Door het gebouw een kwartslag te draaien geeft de transparantie direct zicht op de productiemethodiek. Het toekomstgerichte gebouw is energieneutraal en de staalconstructie en buitenschil zijn demonteerbaar en herbruikbaar. Het gebouw is gerealiseerd in 2021.

Opdrachtgever:
Architect: RoosRos Architects

Breng je stem uit voor de Lieven de Key Publieksprijs 2023