Loading...
Home2023-02-01T16:16:57+01:00

Over ruimtelijke ontwikkeling

Spraakmakend Haarlem organiseert in de aanloop naar de uitreiking van de Lieven de Key Penning in november 2023 een reeks bijeenkomsten over de actuele ontwikkeling van architectuur in Haarlem. De bijeenkomsten vinden plaats in het ABC Architectuurcentrum en worden o.a. aangekondigd en van context voorzien op spraakmakendhaarlem.nl

Spraakmakend Haarlem is een samenwerkingsverband van Atelier Stad en het ABC Architectuurcentrum Haarlem met als doel de ruimtelijke ontwikkelingen en de ruimtelijke kwaliteit van deze stad over het voetlicht te brengen aan de hand van presentaties, lezingen en gesprekken.

Genomineerde projecten 2022

Lieven de

Key penning

Uit vele spraakmakende projecten in Haarlem is een selectie van 10 genomineerden samengesteld door een vakjury.

Activiteiten

Monumenten duurzaam maken

11.4.2023|Activiteit|

Architect André van Stigt, in Haarlem bekend als ontwerper van de restauratie en verbouwing van De Koepel, houdt een presentatie over de urgentie van het verduurzamen van monumenten. Hij geeft een toelichting op zijn uitgesproken ideeën over de toegevoegde waarde van het ontwerp en de architect daarbij.

Haarlemse Projecten van VO-A op 21 maart

6.3.2023|Activiteit|

Joeri van Ommeren is een rijzende ster aan het Haarlemse (en Nederlandse) architectuurfirmament. Zijn woningbouwprojecten aan het Spaarne en in de Slachthuisbuurt zijn spraakmakend te noemen door hun inpassing in de historische omgeving. Na afloop gaat stadsarchitect Willem Hein Schenk met hem in gesprek.

De Veste, De Lantaarn en De Drie Heren op 21 februari

30.1.2023|Activiteit|

Jeroen Geurst van Geurst & Schulze architecten vertelt over ontwerp en realisatie van dit woningbouwproject in de binnenstad van Haarlem. Onder de minder prozaïsche naam RAAKS III is dit plan gerealiseerd op het kruispunt van de Zijlvest, Zuiderstraat, Luitestraat en Vestestraat naast de Jopenkerk en de Raakspoort.

Initiatiefnemers

Atelier Stad

Abc Architectuurcentrum

De Koepel winnaar
Lieven de Key Penning 2022

Op dinsdagavond 22 november 2022 vond de uitreiking plaats van Lieven de Key Penning 2022. Beide prijzen werden in de wacht gesleept door De Koepel.
Ga naar de bovenkant